×
×
Вести

У ИМЕ НАРОДА! – ПОСЛЕДЊА ПРОМОЦИЈА ДРУГОГ ИЗДАЊА КЊИГЕ У ПРЕДВОРЈУ ПАКЛА, СОМБОР 21. 06. 2019.

25.јун.2019 | 8:34 pm |

   У Сомбору у Свечаној сали Градске скупштне одржана је 21 06 2019. последња у дугом низу промоције књиге која је за шест месеци распродата у тиражу од 2000 примерака.
   Епско и култно дело Саве Банковића о политичким затвореницима и масовним егзекуцјама од стране комунистичког режима иза Другог светског рата је промовисано у многим местима у Србији: Београд, Чукарица, Ваљево, Шабац, Обреновац, Чачак, Крагујевац, Сремска Митровица (затвор), Лесковац, Сомбор, Параћин, Велико Градиште, Голубац, Јагодина …

   На промоцијама су учествовало десетине јавних личности: Матија Бећковић, Леон Којен, Љиљана Пекић, Бранимир Нешић, Веља Павловић, Немања Девић, Александра Ташић Нинковић, Бранислав Станковиц, судија Гојко Лазаров, Горан Давидовић….Такође и многи свештници и представници цркве (протојереј Саво Јовић, Алексадар Гајић (Параћин), Александар Аздејковић (Раковица), Љуба Ранковић (Шабац)…
   Објављеније фељтон у дневном листу Блиц, чаланци у многим локалним новинама, Вечерњим новостима, прилози на локалним ТВ Студио Б , Крагујевац, Шабац, Чачак, Јагодина, Параћин,..
И поред ћутања великих медија књига је ипак нашла свој пут захваљујући помоћи и енергији многих људи и Удружења.

   У Крагујевцу је названа улица по Сави Банкоивћу а у Београду је покренута иницијатива. Сава Банковић је посмртно одликован од СПЦ. Показало се да вода ипак нађе пут.
Хвала свим учесницима, Хвала свим гостима трибина и промоција. Видимо се на јесен са новом књигом и новим програмом.