×
×
Продаја

Овде можете наручити каталог, књиге, сувенире, рекламни материјал, који је везан за тему изложбе У ИМЕ НАРОДА!

НАРУЧИВАЊЕ: 065 877 17 57, scvetkovic72@gmail.com

У ПРЕДВОРЈУ ПАКЛА! – ФЕНОМЕНАЛНА КЊИГА САВЕ БАНКОВИЋА

 ,,...Један омањи човек , ружне главе и упадљиво великих уста. Други висок, блед орловског носа и мршав као смрт. Како уђоше у ћелују почеше на брзу руку да издвајају људе. Онај први, како на кога пружи прст , пита : 

– Где си био за време рата ? – Људи одговарају.

-Излази!-каже он.

Неког само ухвати за рукав и каже : Ти изази!- Друге ништа не пита само им каже:

Ти излази н апоље , и ти  и вас двојица. Шта ме тако гледате, излазите! 

Опет , једнога враћа са врата на његово место и каже другоме:

-Излази! – Трећег и не пита ништа , само говори

-Изалази напоље  ти, и ти и ти!

Из наше собе избедоше тако четердесет пет људи …Одоше у ноћ четрдесет и пет човека нестадоше у мрачној ноћи да их више никад не виде њихови родитељи ни деца...

То је та праведна пресуда  У ИМЕ НАРОДА ЈУГОСЛАВИЈЕ!” …

САВА БАНКОВИЋ:  У ПРЕДВОРЈУ ПАКЛА

ЦЕНА: 500. динара

,,…Сава Банковић је човек који је чудом избегао смрт пред стрељачким водом. Провео је потом више од две деценије на робији под комунистичким режимом. О свему томе оставио је назаборавно, можда и најбоље дело затворске мемоарске прозе. Ишчитавање књиге У предворју пакла је потребан напор зарад духовног отрежњења и катарзе од заблуда тоталитарне комунистичке идеологије и суочења са великим нерасветљеним и некажњеним злочинима према људима од стране својих комшија и браће. Ово је дело о добром човеку у злом времну, о његовом бескрајном страдању, лутању и истрајности на путу правде, истине и морала. По овом делу је давно требало снимити филм, трагичну библијску причу о страдању човека за веру у духу раних хришћанских мученика. Поновним издавањем ове књиге покушавамо да светло истине раширимо међу данашњим генерацијама које не знају довољно о погубности Титове диктатуре или су заробљене и заслепљене идеолошким предубеђењима. А само суочење са злочинима је пут и предуслов за праштање и оздрављење и човека и нације. И као брана будућим и савременим диктаторским режимима…”

Др Срђан Цветковић