×
×

Контакт

 

 Е-маил:

info@uimenaroda.net

Телeфон:

065 877 17 57

Писмо на:

Срђан Цветковић
Институт за савремену историју
Трг Николе Пашића 11
Београд

 

U ime naroda za slobodnu Srbiju

У ИМЕ НАРОДА!- Пројекат У ИМЕ НАРОДА! је наставак изложбе о жртвама комунистичког режима у Србији и дугогодишњим табу темама: ликвидацији н
U ime naroda za slobodnu Srbiju
U ime naroda za slobodnu Srbiju4 days ago
U IME NARODA! - ZNATE LI KO JE BIO MUSTAFA MULALIĆ? Četnički ideolog koji je do zadnjeg dana ostao uz Dražu Mihailovića

Tokom Drugog svjetskog rata bosanskohercegovački muslimani u različitim omjerima su se mogli naći u svim zaraćenim vojskama. Iako su istaknuti muslimanski pojedinci koji su učestvovali u partizanskom pokretu, s jedne, te ustaškom, s druge, dobro poznati, o muslimanima koji su bili dio četničkih snaga Draže Mihailovića se vrlo malo zna i govori. Najistaknutiji među njima bio je Mustafa Mulalić.
U ime naroda za slobodnu Srbiju
U ime naroda za slobodnu Srbiju5 days ago
У ИМЕ НАРОДА! Послушајте емисију Радио Београда 2 "Агора" у којој је гостовао историчар др Срђан Цветковић, научни сарадник Института за савремену историју.

О Комунистичком информационом бироу, сукобу Тито-Стаљин, суштини суноврата југословенско-совјетских билатералних односа, логорима за преваспитавање политичких затвореника, Голом отоку и хладном рату, а поводом 70. годишњице доношења Резолуције Информбироа, чућете сведочанства из богате архиве Радио Београда.
U ime naroda za slobodnu Srbiju
U ime naroda za slobodnu Srbiju6 days ago
У ИМЕ НАРОДА!-Јефто Шашић оставио је у свом Дневнику сведочење како је књижевник надреалиста Марко Ристић био један од главних који је одлучивао о животу и смрти појединих интелектуалца и јавних личности по ослобођењу Београда. Више на сајту.
U ime naroda za slobodnu Srbiju
U ime naroda za slobodnu Srbiju1 week ago
У ИМЕ НАРОДА! - Самосвест и Голи Оток: https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1607655
U ime naroda za slobodnu Srbiju
U ime naroda za slobodnu Srbiju2 weeks ago
U IME NARODA! - DA li je Žikica Jovanović Španac bio heroj? Da li je započeo ustanak protiv okupatora 7. jula 1941. godine, ili je samo ubio nedužne seoske žandarme u Beloj Crkvi?...http://91.222.5.72/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:229712-%D0%98-%D1%85%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%98-%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0
U ime naroda za slobodnu Srbiju
U ime naroda za slobodnu Srbiju2 weeks ago
У ИМЕ НАРОДА!-Добривоје Видић Баја, некадашњи председник Председништва Србије од 1978. до 1982, како показују документи с његовим потписом, наручивао је стрељања 1944. као секретар КПЈ за Ужички округ. Више на сајту.